Facade 2
logo
Skolens kantine

Skive Handelsskole har et kantinesamarbejde med Skive Tekniske Skole.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, som du kan se samlet nedenfor.

Generelt planlægges kantinens menuer ud fra sæsoner med fokus på fedtindhold, højt fiberindhold og reducering af sukker både i tilberedning og indkøb.

Kantinen tilbyder dagligt menuer med stor variation. Hver morgen er der mulighed for at købe surmælksprodukter, en portion havregryn med mælk og diverse brødprodukter, frisk frugt og grønt og diverse udvalg i drikkevarer.

Dagligt bliver alle tilbudt friske og tilberedte grønsager, salatbuffet, fuldkornsbrød og øvrige fiberrige produkter, fiske- og frokostretter og en daglig ”mormor-ret".

Derudover tilbydes dagligt en buffet, hvor du kan smøre din yndlingssandwich med det brød, der frister, et bredt udvalg af salater, diverse spread-produkter og forskellige pålægs- og ostetyper.

Det sunde valg til mellemmåltider kunne være frisk frugt, udskåret frugt og grønt, ovnristede nødder, hjemmebagt knækbrødsbider, hjemmelavede smoothies mm.

Kantinen tilbyder kager og slik i et begrænset udvalg. Derudover sælges hjemmelavede pølsehorn, indbagte kyllingespyd, og ostegratinerede brødtyper.

Se vores daglige menu og billeder på kantinens facebookside.

Åbningstider

Fra  1. januar 2016 har kantinen åbent:

Mandag-fredag kl. 7-30-12.30 (dog lukket mellem kl. 9.00-9.30)

Kontakt

Kantineleder Jonna Nørmark

Skive Tekniske Skole (OBS)
M: 21 59 41 87
E: jon@skivets.dk

Staben af medarbejdere skifter jævnligt, men pt. arbejder følgende personer i vores kantine:

  • Ena
  • Jytte
  • Lene
  • Paulina

 

Spis varieret

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv

  • Spis dig mæt i sunde måltider. Spis forskellige grønsager, frugt og fuldkornsprodukter hver dag. Variér mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost.
  • Hold igen med mad og drikke, der indeholder meget fedt og/eller meget sukker som fx fastfood, snacks, sodavand og slik.
  • Hav en god balance mellem hvor meget energi, du får igennem mad og drikke, og hvor meget du forbruger igennem fysisk aktivitet. Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger for fysisk aktivitet.
Spis frugt og mange grønsager

Spis frugt og mange grønsager

  • Spis 6 om dagen – det svarer til ca. 600 g grønsager og frugt. Mindst halvdelen skal være grønsager.
  • 100 g grønsager eller frugt svarer til en stor gulerod eller et æble.
  • Vælg især de grove grønsager som fx løg, ærter, broccoli, blomkål, rodfrugter og bønner.
  • Spis grøntsager til alle dine hovedmåltider, og spis frugt og grønsager som mellemmåltider. Så når du nemmest op på 600 g om dagen.
Spis mere fisk

Spis mere fisk

  • Vi er blevet lidt bedre til at spise fisk de seneste år, men vi skal gerne spise meget mere. Fisk og især fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer.
  • Når du spiser fisk flere gange om ugen, har du mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk.
  • Spis fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild.
  • Alle former for fisk tæller med, også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.
Vælg fuldkorn

Vælg fuldkorn

  • Spis mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn finder du i mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med. 75 gram fuldkorn svarer fx til 2 dl havregryn og en skive fuldkornsrugbrød.
  • Vælg fuldkorn først – det er nemt, hvis du går efter Fuldkornsmærket, når du køber ind. Fuldkornsmærket er din garanti for et højt indhold af kostfibre og fuldkorn i brød, gryn, mel, morgenmadsprodukter, ris og pasta.
  • Vælg rugbrød eller andet fuldkornsbrød til madpakken.
  • Du kan vælge fuldkornsris eller -pasta som en del af dit varme hovedmåltid engang imellem.
Vælg magert kød og kødpålæg

Vælg magert kød og kødpålæg

  • Vælg kød og kødprodukter med maks. 10 % fedt. Spis højst 500 gram tilberedt kød om ugen fra okse, kalv, lam eller svin. Det svarer til to til tre middage om ugen og lidt kødpålæg.
  • Vælg fjerkræ, fisk, æg, grønsager eller bælgfrugter de øvrige dage og som pålæg.
  • Kød kan tilberedes på mange måder. Det kan fx koges, grilles eller steges. Husk at variere måden, du tilbereder kødet på, og at det ikke bør steges eller grilles, til skorpen er mørk. 
Vælg magre mejeriprodukter

Vælg magre mejeriprodukter

  • Vælg skummet-, mini- eller kærnemælk.
  • Vælg surmælksprodukter, fx yoghurt med maks. 0,7 % fedt og oste med maks. 17 % fedt (30+).
  • Hold igen med at bruge mejeriprodukter med højt fedtindhold, fx fløde og smør.
  • 1/4-1/2 liter mælkeprodukt dagligt er passende i forhold til danske madvaner. Når du spiser sundt, er der også plads til en til to skiver mager ost svarende til ca. 25 gram.
Spis mindre mættet fedt

Spis mindre mættet fedt

  • Skær ned på dit forbrug af mættet fedt. Vælg planteolier, fx rapsolie og olivenolie, flydende margarine og blød margarine i stedet for smør, smørblandinger og hård margarine.
  • En tommelfingerregel er, at jo blødere margarinen og smørret er ved køleskabstemperatur, jo mere umættet fedt indeholder det.
  • Skrab brødet eller undlad helt at bruge fedtstof. Steg kød og grønsager i olie frem for smør, og smid stegefedtet væk. 
Spis mad med mindre salt

Spis mad med mindre salt

  • Køb madvarer med mindre salt. Skær ned på brugen af salt i din madlavning og på din mad.
  • Smag på maden, før du salter. Både når du laver mad og ved bordet. Vi har vænnet os til at spise meget salt, men vores smagsløg kan også vænne sig til mindre.
  • Fastfood og andre færdigretter indeholder ofte meget salt.
  • Du kan nemt skære dit saltforbrug ned ved at lave maden selv og gå efter Nøglehulsmærket, når du køber ind.
Spis mindre sukker

Spis mindre sukker

  • Skær ned på de søde sager og drikke både i hverdagen og på fridage. De fleste kan med fordel halvere forbruget af slik, sodavand, saft, is og kager.
  • Drik maks. en halv liter sodavand, saft eller energidrik om ugen og server vand eller Nøglehulsmærket mælk til måltiderne.
  • Køb ikke slik, kager og sodavand til lager. Når du har søde sager inden for rækkevidde, fristes du til at spise for meget af dem.
  • Spiser du slik og kage, så spis mindre portioner.
Drik vand

Drik vand

  • Drik vand i stedet for fx sodavand, alkohol, juice og saftevand til maden, når du er tørstig mellem måltiderne og når du dyrker motion.
  • Når det ikke er så varmt, er det som regel tilstrækkeligt at drikke én til halvanden liter væske i døgnet.
  • Vælg gerne vand fra hanen. Vand fra hanen i Danmark er rent.
  • Kaffe og te tæller med i dit væskeregnskab. Husk dog at spare på sukkeret og fløden.

Elite Smiley
Skive Tekniske Skoles Kantine har altid fået en glad Elite Smiley, når Fødevarestyrelsen har været på besøg.
Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter ved at klikke på ikonet nedenfor.
 
 


Skive Handelsskole
Arvikavej 2B
DK-7800 Skive
T: +45 99 14 14 14



CVR. 37 39 56 17
EAN 5798000554252
facebook
twitter
youtube
youtube
findvejtil
© Skive Handelsskole 2014 - Alle rettigheder forbeholdes
www.fs2.dk
m
l
s