Røde sofaer - KK
logo
FAQ om online undervisning

Opnår jeg de samme niveauer online som i almindelig klasseundervisning?

Ja, niveauet og kravene til uddannelsen er nøjagtigt ens.

Hvilke lærematerialer bruger I?

Det meste af det materiale, du skal bruge, findes online. I enkelte fag kan der dog blive anvendt bøger. Dem sørger vi for at sende dem til dig.

Har jeg mødepligt?

Der er ikke mødepligt, men der er afleveringspligt. Det vil sige, at der er afleveringer med deadline på samme måde, som hvis du deltog i almindelig tilstedeværelsesundervisning.

Skal jeg være online på bestemte tidspunkter?

Nej, du tilrettelægger selv, hvornår du vil være på nettet. Du kan dog ikke forvente, at din underviser besvarer spørgsmål på alle tider af døgnet.

Der vil i forløbet evt. også være online-konferencer, som du bør deltage i. Hvis du er forhindret, bliver de optaget, så du kan se dem på et andet tidspunkt.

Hvordan får jeg svar på mine spørgsmål?

Du skal stille spørgsmål til undervisningen i et debatforum i konferencesystemet. Derefter vil underviseren svare dig inden for kort tid, og dine medstuderende har mulighed for at komme med gode råd og andre kommentarer til dig.

Hvordan foregår eksamen over nettet?

Eksamen foregår som udgangspunkt online. Det kræver, at du får godkendt en tilsynsførende og får godkendt eksamensstedet af studiekoordinatoren.

Hvad med sprogundervisningen - kommer jeg også til at træne fremmedsprog mundtligt?

Naturligvis. I fagene er der både en mundtlig og en skriftlig del. Hvordan, det helt præcis kommer til at foregå, er forskelligt, alt efter hvilken underviser og hvilket fag du studerer. Du kan evt. aflevere nogle af opgaverne mundtligt ved at indtale dem i stedet for skriftligt, ligesom der også vil være mulighed for at tale med din underviser over fx Skype eller vores online konferencesystem.

Hvad koster online uddannelse?

Prisen afhænger af din baggrund, og om du tager enkeltfag eller et helt forløb. I nogle tilfælde kan det ligefrem være gratis at deltage. Spørg vores studiekoordinator Lone Kastberg på lk@skivehs.dk til råds. 

Et enkeltfag på C-niveau koster kr. 1.750, hvorimod et enkeltfag på B-/A-niveau koster kr. 2.750.

Betalingen på alle kurser og uddannelser er bindende, hvis du melder fra efter opstart.

Kan jeg få SU på online uddannelsesforløb?

Hvis du tager et uddannelsesforløb på fuld tid, vil du kunne få SU. Hvis du derimod tager et eller flere enkeltfag, kan du ikke få SU.

Kan jeg få specialpædagogisk støtte (SPS)?

Ja. Når du tager et forløb online, har du samme mulighed for at opnå SPS som alle andre på EUX / EUD Business. Hjælpen bliver bevilget gennem SU-styrelsens SPS-ordning, som du kan læse mere om her.

Hvor god skal jeg være til it for at kunne tage et online enkeltfag eller et helt forløb? 

Du behøver ikke være computerekspert for at følge et enkeltfag/forløb. Du kan altid få hjælp, hvis du løber ind i tekniske problemer, men det er naturligvis en god ide at have et grundlæggende kendskab til din computer eller Mac.

Skal jeg have særlige programmer på min pc?

I nogle fag kræver vi særlig software, men det vil fremgå af dit optagelsesbrev. - Herudover skal du have MS Office-pakken, et headset med mikrofon og et webkamera.

Hvilken internetforbindelse skal jeg have?

Vores erfaring siger os, at det er bedst at have en fast forbindelse og mulighed for at komme på med et kabel, da mobile bredbåndsløsninger ofte svinger meget i kvalitet.

Hvor meget tid skal jeg regne med at bruge pr. uge?

Det er meget svært at svare på. Det afhænger af, hvor hurtigt du arbejder, men du skal regne med, at der er arbejde til ca. 7-10 timer pr. uge pr. enkeltfag i forløbet - og op til 37 timer pr. uge på de forskellige fuldtidsforløb.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det gør du online:

  • Online enkeltfag her
  • Online EUX Business Grundforløb 2 (GF2) her
  • Online EUD Business grundforløb 2 (GF2) her
  • Online 5-ugers forløb for HHX-studenter her
  • Online 10-ugers forløb for STX, HTX og HF-studenter her

Når vores studiekoordinator Lone Kastberg på lk@skivecollege.dk har modtaget din mail med dine oplysninger og ønsker, vil hun ringe dig op for at fortælle om forløbet og svare på de spørgsmål, du måske har.

Hvornår får jeg besked, om jeg er blevet optaget på online uddannelsen? 

Du modtager hurtigst muligt en bekræftelse på din ansøgning og bliver herefter inviteret til en samtale med den underviser, du møder i det enkelte fag - eller med vores studiekoordinator.

Optagelsen sker på baggrund af den nævnte samtale - og ved enkeltfag - efter din indbetaling af studiegebyr. Du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding, ligesom du vil få dit brugernavn, password mv.

Hvor kan jeg få mere at vide om online undervisningen?

Du kan kontakte:

Lone Kastberg
Studiekoordinator
lk@skivecollege.dk

Euro locker
Farvede elementer locker
Dollar locker

Skive College
Arvikavej 2B
DK-7800 Skive
T: +45 99 14 14 14CVR. 37 27 33 17
EAN 5798000556997
facebook
twitter
youtube
findvejtil
© Skive College 2014 - Alle rettigheder forbeholdes
www.fs2.dk
m
l
s