Røde sofaer - KK
logo
Hvad kan Skive tilbyde?

Hvis du overvejer at flytte til Skive, kan du få lidt inspiration her: 

 • En film om dine muligheder i Skive
 • En flytteguide, du kan bladre i, hvis du vil vide mere om Skive
   
 • KIS-huset - et unikt boligtilbud uden indskud til unge/yngre akademikere og andre, der i en kortere eller længere periode er ansat ved eller skriver opgave for en af Skiveegnens virksomheder eller uddannelsesinstitutioner. 

  En af vores unge undervisere ved Handelsgymnasiet Skive, Peter Voxtorp, har boet i KIS-huset i 1 år. Læs om hans personlige erfaringer her:

  "K-I-S står jo for ”karriere i Skive”, og KIS-huset er i bund og grund benyttet af mennesker fra hele verden, som finder vej til Skive af karrieremæssige årsager. - Jeg selv fik tilbudt muligheden for at bo i KIS-huset i forbindelse med et vikariat på Handelsgymnasiet Skive.

  Allerede fra jeg flyttede ind, mødte jeg kun smilende ansigter – fra den unge studerende fra Fyn, der skrev speciale i samarbejde med Vikan eller de mange praktikanter hos DEIF – til den kvindelige læge i starten af 40’erne, der var i efteruddannelse på en klinik i byen, eller de to brasilianere, der spillede fodbold for Skive IK. Alle sammen, hver og én, imødekommende og fleksible i forhold til det fælles projekt: at komme til en by, hvor du ikke kender nogen – og så bo i KIS-huset i hjertet af Skive.

  Man finder hurtigt ud af, om man aktivt vil deltage i sociale arrangementer, som beboerne planlægger i fællesskab, eller om man vil fokusere på sit arbejde. Og er man ikke i huset i weekenden, så er der også plads til det. Der er ingen forventninger eller krav – du bestemmer selv, i hvilket omfang du vil engagere dig i det sociale. Det gode er dog, at du altid kan møde venligsindede og spændende individer, som er i samme situation som dig.

  Det er et fremragende udgangspunkt for at opbygge sig en social platform i byen foruden et levende hus at komme hjem til efter en lang dag med arbejde.

  Det er i sandhed også et internationalt samarbejde mellem beboerne, og jeg har i min tid i huset stiftet bekendtskaber med mange fremmede kulturer og spændende (mere eller mindre vellykkede) kulinariske indslag... Jeg har desuden personligt fået venskaber, der vil vare i lang tid – og som ikke er betinget af det geografiske fællesskab i hverken huset eller i Skive.

  Jeg kan kun anbefale KIS-huset til alle, der overvejer at flytte til byen for en periode eller for at se byen og jobbet an inden en evt. permanent bosætning. KIS-huset er et rigtig godt udgangspunkt og kan blive til lige netop det, du gør det til".
   
Euro locker
Farvede elementer locker
Dollar locker

Skive College
Arvikavej 2B
DK-7800 Skive
T: +45 99 14 14 14CVR. 37 27 33 17
EAN 5798000556997
facebook
twitter
youtube
findvejtil
© Skive College 2014 - Alle rettigheder forbeholdes
www.fs2.dk
m
l
s